16 Ağustos 2016 Salı

KREMALI KÖRİLİ TAVUK SOTE 




























MALZEMELER
*1 kilo tavuk göğsü
*300 gr taze konserve veya mantar
*200 ml olandan 4 paket krema
*1 büyük boy kuru soğan
*2 yemek kaşığı nişasta
*1.5 yemek kaşığı köri
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı kırmızı biber
*Yarım tatlı kaşığı kara biber
*Tuzunu da tadına göre ayarlayalım


YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
Tavuk göğsünü uzunlamasına iri iri kesip,mantarları da yıkayıp dilimliyoruz.

Büyük bir tencereye tavukları koyup suyunu çekinceye kadar sıvı yağla kavuruyoruz.

Soğanları ufak ufak doğrayıp,güzelce kavuruyoruz.mantarları da ilave edip kavuralım.

Yemeğimizin içine 3 paket kremayı,kırmızı pul biberi ve karabiberi karıştırıp.Ayrı bir
kapta 1 paket kremayı 1.5 yemek kaşığı koriyi ve 2 yemek kaşığı nişastayı da katarak
iyice karıştıralım.

Bu karışımı tencereye döküp yemeğimizi yavaşça karıştıralım ve kaynatalım.

Yemeğimizi bir kaç dakika dinlenmeye bırakalım ve pilavın yanında servis edilmesi
çok güzel olur.

AFİYETOLSUN
















Hiç yorum yok: