MAKLUBE |
MALZEMELER
4-6 kişilik
*750 gr kuşbaşı kuzu eti
*1 tane kuru soğan
*2 adet sivri biber
*3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
*2 tane patlıcan
*2 tane domates
*2 su bardağı pirinç
*3 su bardağı et suyu
*1 yemek kaşığı tere yağ
*Karabiber ve tuz
Üzeri için ,*maydanoz
YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
*Öncelik olarak patlıcanları kesip,acısını çıkartması için tuzlu suda 10 dk kadar bekletin.
*Tencere de tere yağını eritip,etlerimizi ilave edip kavurmaya başlıyoruz.
*Soğanı kesip etlerimizin suyu çekince üzerine koyun.
*Doğradığımız biberleri ve suyunu çektiğimiz patlıcanları bir tencereye ilave edip kavurmaya devam edelim.
*Karabiber,tuzunu da attıktan sonra,pişmesi için bir miktar sıcak su ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.
*Ayrı bir tencerede ayçiçek yağımızı koyup ısıtın.
*Yıkanmış pirinçlerimizi de ilave edip kavurmaya başlayın.Domatesleri de ilave edin.
*Karabiber,tuzunu ve et suyunu da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın suyunu çekinceye kadar pişirin.
* Pişirdiğiniz pilavın üzerini havlu kağıtla 10 dk demlemeye bırakın.
*24 cm olan bir kalıba önce pişen etleri daha sonra pilavı üzerine yayın.
*Kalıptan ters çevirerek çıkartın.
*Üzerine maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder