17 Ağustos 2016 Çarşamba

MAKLUBE





















MALZEMELER
4-6 kişilik

*750 gr kuşbaşı kuzu eti

*1 tane kuru soğan

*2 adet sivri biber

*3 yemek kaşığı ayçiçek yağı 

*2 tane patlıcan

*2 tane domates

*2 su bardağı pirinç

*3 su bardağı et suyu

*1 yemek kaşığı tere yağ

*Karabiber ve tuz

Üzeri için ,*maydanoz

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI

*Öncelik olarak patlıcanları kesip,acısını çıkartması için tuzlu suda 10 dk kadar bekletin.

*Tencere de tere yağını eritip,etlerimizi ilave edip kavurmaya başlıyoruz.

*Soğanı kesip etlerimizin suyu çekince üzerine koyun.

*Doğradığımız biberleri ve suyunu çektiğimiz patlıcanları bir tencereye ilave edip kavurmaya devam edelim.


*Karabiber,tuzunu da attıktan sonra,pişmesi için bir miktar sıcak su ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.


*Ayrı bir tencerede ayçiçek yağımızı koyup ısıtın.

*Yıkanmış pirinçlerimizi de ilave edip  kavurmaya başlayın.Domatesleri de ilave edin.

*Karabiber,tuzunu  ve et suyunu da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatın suyunu çekinceye kadar pişirin.


* Pişirdiğiniz pilavın üzerini havlu kağıtla 10 dk demlemeye bırakın.

*24 cm olan bir kalıba önce pişen etleri daha sonra pilavı üzerine yayın.

*Kalıptan ters çevirerek çıkartın.

*Üzerine maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: