PANCAR YAPRAĞI ÇORBASI |
MALZEMELER
*25 veya 30 pancar yaprağı
*3 soğan
*2 çorba kaşığı katıyağ
*1 su bardağı barbunya veya kuru fasulye
*yarım su bardağı süt
*150 gr kıyma
*1 fincan pirinç
*1 fincan mısır unu
*su ve tuz
YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
Kızdırılmış yağda doğranmış soğanları kavurup
pembeleştirin ve eti ekleyip
kavurun.Üzerine yeterli miktarda su döküp kaynatın ve
üstüne ince ince
doğranmış pancar yapraklarını ilave edin.
Haşlanmış fasulye ve ılık suda yıkadığımız pirinçi
yapraklar yumuşayınca ilave edin.
Kaynayınca mısır ununu,sütü ve tuzu devamlı
karıştırarak ekleyin.
Pirinçler şişince,fasulye yumuşayınca ateşten alın.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder