23 Ağustos 2016 Salı

PANCAR YAPRAĞI ÇORBASI



















MALZEMELER

*25 veya 30 pancar yaprağı

*3 soğan

*2 çorba kaşığı katıyağ

*1 su bardağı barbunya veya kuru fasulye

*yarım su bardağı süt

*150 gr  kıyma

*1 fincan pirinç

*1 fincan mısır unu

*su ve tuz

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI

Kızdırılmış yağda doğranmış soğanları kavurup
pembeleştirin ve eti ekleyip
kavurun.Üzerine yeterli miktarda su döküp kaynatın ve 
üstüne ince ince
doğranmış pancar yapraklarını ilave edin.
Haşlanmış fasulye ve  ılık suda yıkadığımız pirinçi
 yapraklar yumuşayınca ilave edin.
Kaynayınca mısır ununu,sütü ve tuzu devamlı 
karıştırarak ekleyin.
Pirinçler şişince,fasulye yumuşayınca ateşten alın.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: