17 Ağustos 2016 Çarşamba

PAZA SARMASI ETLİ














MALZEMELER
* 2 bağ bazı

İç Harcı için malzemeler

*350 gr kıyma

*1 kahve bardağı köftelik pulgur

*1 kahve bardağı  pirinç

*2 tane rendelenmiş kuru soğan

*1 büyük boy diş sarımsak

*1 tatlı kaşığı biber salçası

*1 yemek kaşığı domates salçası

*1 yemek kaşığı kuru nane

*5 yemek kaşığı zeytin yağı

1 çay kaşığı kimyon

*Maydanoz doğranmış yarım demet

*Yarım su bardağı biraz fazla ılık su

*Karabiber,tuz

Sosu için MALZEMELER:

*3 Su bardağı su (sıcak)

*4 yemek kaşığı salça domates

*4 yemek kaşığı zeytin yağı

*Biraz tuz

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI

*Bir kabın içine iç harcımızı koyuyoruz,iyice yoğurup bir kenara alıyoruz.

*Pazı yapraklarını güzelce yıkıyoruz.

*Derin bir tencereye su ekleyip kaynatıyoruz.

*Ayrı bir kaba soğuk su ile dolduruyoruz.

*Yıkadığımız pazı yapraklarını kaynar suyun içine koyarak 10 sn kadar bekletin ve yumuşatın.

*Hemen soğuk suyun içine batırıp çıkartın ve süzerek kenara alın.Sıcak suda fazla bekletirseniz yapraklarını 
aşırı yumuşayıp yırtılabilir.


*Yaprakları tek tek açarak ortadaki kalın yerlerini kesin.

*Geniş olan tarafına iç harcını koyarak sarın.
  
*Yırtık olan yapraklarımızı tencerenin altına yerleştirin.

*Sardığımız yaprakları tencereye dizmeye başlayın.

*Sos için gerekli olan malzemeyi de bir kapta karıştırın.

*Sarmaların üzerine sosu döküp,tencerede ki sarmaların üzerini kapatın.

*Tencerenin kapağını kapatıp orta derecede 25 dk pişirin.

*Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerseniz çok harika olur.Sıcak olarak servis ediniz.

AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok: