23 Ağustos 2016 Salı

TOPİK


















MALZEMELER

*3 Su bardağı nohut

*5 patates

*1 tatlı kaşığı toz şeker

*1 tatlı kaşığı tarçın

*1 tatlı kaşığı tuz

*1 çay bardağı tahin

İç malzemesi için:

*3 kilo soğan

*1 tatlı kaşığı tuz

*50 gram dolmalık üzüm

*50 gram çam fıstığı

*4 tatlı kaşığı tarçın

*2 tatlı kaşığı karabiber ve yenibahar

*2 tatlı kaşığı tozşeker

*500 gr tahin

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
Nohutları 1 gün önceden ıslatın,bol suyla 
haşlayıp suyunu süzün.

Patatesleri soymadan yıkayıp bir tencerede
 bol suyla haşlayın.

Ilınınca soyup ezin,nohut ve patatesleri 
birbiriyle iyice karıştırın.

Karışıma tuz,şeker,tarçın ve tahini ilave edip yoğurun.

Dolmalık üzüm ve çam fıstığını bir kapta ıslatın.Soğanları 
piyazlık olarak doğrayın.

Bir tencereye alıp tuz ilave ederek kısık ocakta iyice pişirin.


Çam fıstığını ve üzümü süzüp ilave edin.

Tarçın,karabiber,yenibahar,ve şekerleri ekleyin.Soğuduktan 
sonra tahini ilave edip karıştırın.

Streç folyoları iç malzemeye göre kesin,her folyonun üzerine
nohut ezmesini portakal kabuğu kalınlığında yayın.

Orana göre ayarladığımız iç malzemeyi ezmenin tam ortasına yuvarlak biçimde bırakın,


Folyo yardımıyla dört ucu birleştirip yuvarlak biçimde bohçalar hazırlayın.

Topikleri bir gün buzdolabında bekletin.

Folyoları çıkarıp servis tabağına alın ve bıçakla dörde ya da sekize bölerek üzerine

2 tatlı kaşığı limon suyu ve zeytin yağı döküp,tarçın serpip 
servis yapın...

AFİYET OLSUN...

6 yorum:

Deniz dedi ki...

Çok değişik, daha önce hiç rastlamadığım bir yemek.
Tadını az çok hayal edebiliyorum ve nefis olduğunu düşünüyorum.
Ellerinize sağlık.

özlem dedi ki...

Çok değişik bir lezzet. tadının enfes olacağından eminim nohut var içinde. nohutu çok severim.ellerinize sağlık. sevgilerimle

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerinize sdaglik, nefis gorunuyor

Ilhan Ucer dedi ki...

Siz de benim gibi Ağustos da kalmışsınız. :( Nefis bir tarif ama çok el oyalayıcı gibi geldi bana. Ellerinize sağlık.

Fincan Teyze dedi ki...

Emek isteyen çok değişik bir tarif. Ellerinize sağlık

Ilhan Ucer dedi ki...

Yapmayı çok denediğim ama bir türlü beceremediğim bir yemek. Bir de sizin tarifinizle deneyeceğim. Ellerinize sağlık.