23 Ağustos 2016 Salı

BAKLA ÇORBASI





















MALZEMELER

*10 adet taze bakla,

*1 küçük soğan,

*3 çorba kaşığı yoğurt,süzme

*1 adet yumurta

*dereotu

*tereyağ ve zeytinyağı

*1 tatlı kaşığı salça

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
Baklaları tahta üzerinde,ince ince kıyın ve diğer bir yandan tencerede küçük soğanı yağda kavurup,üzerine salça ekleyin
 ve ince ince  kıydığımız baklaları ilave edip
biraz sote ettikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu da katıp
baklaların pişmesini sağlayın.
Bir kapta yoğurt,3 çorba kaşığı unu,1 yumurta ve dereotunu katıp karışımı hazırlayın.
Diğer taraftan pişmekte olan baklalar yumuşayınca,üzerine 4 su bardağı kadar su ilave ederek,tam kaynamaya yakın olan
 yoğurtu da karışıma ekleyerek kısık ateşte
pişmesini sağlayalım.Biraz dinlendikten sonra üzerine pul biber atarak servis yapalım.
AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok: