BOLU KEBABI |
MALZEMELER
* 4 adet patlıcan
*400 gr kuşbaşı doğranmış et
*2 adet soğan
*250 gram mantar
*Yarım çorba kaşığı salça
*2 adet domates
*1 su bardağı et suyu ve su
*Sıvı yağ ve tuz
*Karabiber
Süslemek için
Domates ve dolmalık biber dilimleri
YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin.
Yarım saat sonra yıkayıp kurulayın ve kızartın.
Yarım saat sonra yıkayıp kurulayın ve kızartın.
Kestiğiniz patlıcanların ortasını açıp,iç kısmını bıçakla
hafifçe kesip çıkartın ve küçük doğrayıp bekletin.Öte taraftan etleri bir tencereye atınız.Suyunu çekinceye kadar kavurun.Suyunu çekince ise yarım su bardağı sıvı yağ ve dilimlenmiş soğan ekleyelim.3-4 dakika kadar daha kavurduktan sonra rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin.2 dakika daha kavurup,etlerin üstünü iki parmak aşacak kadar sıcak su ilave edelim.Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayıncaya kadar pişirelim.Mantarları boyuna dilimleyip dilimli limonlu su da haşlayalım.Ateşten alıp delikli kepçe yardımıyla çıkarıp etlere ilave edelim.Hazırladığınız etli karışımı merkezini oyduğunuz patlıcanların içine koyunuz.Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın.Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirelim.Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapalım.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder