17 Ağustos 2016 Çarşamba


KABAKLI SAROZ BÖREGİ


















MALZEMELER

*3 adet hazır yufka

Sosu için:
*1 kahve fincanı ay çiçek yağı

* 1 kahve fincanı su

İç Harcı için:

*2 adet orta boy kabak

*1 adet yumurta

*1 su bardağı peynir lor

*Karabiber,kırmızı pul biber

*1 çay kaşığı tuz

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI

*Böreğimizin iç harcı için kabakları temizleyip kabuklarından,rendenin iri tarafıyla rendeleyin.Süzgece alıp suyunu süzün.


*Lor peyniri,tuz,karabiber,pul,biber ve yumurtayı ekleyip karıştırın.

*Yufkalardan ilkini geniş bir zemine açın ve su,ay çiçek yağını bir kasede  iyice çırpın.

*Fırçayla yufkanın üzerine sürün,iç harçtan rulo şeklinde sarın.

*Tüm işlemi aynı şekilde yaptıktan sonra,kapaklı bir kabın içine 
börekleri dizdikten sonra börekleri buzdolabında 1 gece bekletin.

*Fırın tepsisine dizdikten sonra üzerine yağı sürüp,önceden ısıttığımız,180 derecelik fırında 35 dk pişirin ve ılık olarak servis ediniz.


AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok: