KABAKLI SAROZ BÖREGİ |
MALZEMELER
*3 adet hazır yufka
Sosu için:
*1 kahve fincanı ay çiçek yağı
* 1 kahve fincanı su
İç Harcı için:
*2 adet orta boy kabak
*1 adet yumurta
*1 su bardağı peynir lor
*Karabiber,kırmızı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI
*Böreğimizin iç harcı için kabakları temizleyip kabuklarından,rendenin iri tarafıyla rendeleyin.Süzgece alıp suyunu süzün.
*Lor peyniri,tuz,karabiber,pul,biber ve yumurtayı ekleyip karıştırın.
*Yufkalardan ilkini geniş bir zemine açın ve su,ay çiçek yağını bir kasede iyice çırpın.
*Fırçayla yufkanın üzerine sürün,iç harçtan rulo şeklinde sarın.
*Tüm işlemi aynı şekilde yaptıktan sonra,kapaklı bir kabın içine
börekleri dizdikten sonra börekleri buzdolabında 1 gece bekletin.
*Fırın tepsisine dizdikten sonra üzerine yağı sürüp,önceden ısıttığımız,180 derecelik fırında 35 dk pişirin ve ılık olarak servis ediniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder